Sök
Stäng denna sökruta.

Verksamhetsbeskrivning Mellansels Idrottsförening 2013

Vår förening har en slogan ”föreningen för alla” vilket är ett rättesnöre när vi planerar nya aktiviteter. Föreningen måste vara lyhörd när det dyker upp idéer från ledare, ungdomar eller från någon medlem. Idén skall vidare till styrelsen som bedömer möjligheterna för att förverkliga en eventuell ny idrotts eller motions form.

Vår 71-åriga förening har idag drygt 950 medlemmar och bedriver idrotter som fotboll, skidor, hockey och motionsformer av olika karaktärer. För tillfället är
Mellansels samhälle inne i en generationsväxling, vilket bidrar till att vi för närvarande har få ungdomar mot vad som önskas. Detta har medfört att föreningen tagit ett betydligt större samhällsansvar och engagemang mot tidigare.

MIF har sedan mitten av 90-talet en föreningsdriven Fritidsgård på tisdagar och
fredagskvällar med ett öppet hållande på ca 12-16 timmar per vecka.

Föreningen driver tillsammans med Örnsköldsviks kommun ett tempererat
utomhusbad sommartid som gradvist har ökat besöksfrekvensen. Idag har
anläggningen ca 20 000 besökare per sommar vilket möjliggör att ordna sommarjobb
för ortens ungdomar med ca 40-45 arbeten per år.

Kravet från våra gäster och turister om att ordna med boendemöjligheter drev fram att vi tillsammans med Mellansels Intresseförening byggde en Camping och nu allteftersom ekonomin tillåter utökar vi den.

Föreningsengagemang i de civila samhällsbygget går parallellt med idrottens verksamhet. Vår förhoppning är att unga familjer skall flytta in och skapa möjligheten att få uppnå en allt större ungdomsverksamhet inom de områden de själva vill hålla
på med.

Utvecklingen i föreningens åtaganden har lett till ett allt svårare och krävande administrativt arbete. Vår förening är momspliktig från 2008 vilket medfört ett allt högre tryck på administrerad verksamhet. Vår ideella organisation måste ständigt förbättra verksamheten samt utbilda föreningsledare allt eftersom.

Det är som att lägga ett pussel, det gäller att hela tiden se nya utmaningar utan att tappa den röda tråden, MIF ”föreningen för alla”